Kochamy leniwe weekendowe poranki. Nie tylko za to, że możemy się wtedy budzić
bez dźwięku budzika, spokojnie usiąść przy kawie z gazetą, ale też za to, że mamy
czas na przygotowanie wybornego śniadania.  Placuszki z masłem orzechowym i
konfiturą należą do naszych ulubionych. Smakują i wyglądają bardzo apetycznie,
można je podawać na milion różnych sposobów <3 Naszym sekretnym składnikiem
jest banan, który nadaje placuszkom lekką i puszystą konsystencję oraz rzecz jasna
masło orzechowe. Addicted!

Składniki na placuszki:
Banan 80g
Mleko ryżowe 80g
Mąka jaglana 50g
Jajko 56g
Cynamon 1g
Olej kokosowy 5g
Dodatki:
Masło orzechowe 25g
Konfitura słodzona ksylitolem 25g

Przepis:
Składniki na placuszki należy zmiksować na gładką masę. Na niewielkiej ilości oleju
kokosowego smażyć placuszki. Powstała masa powinna wystarczyć na 4-5 sztuk.
Placuszki należy układać jeden na drugim przekładając masłem orzechowym i
konfiturą.
Wymienione dodatki można zamienić na inne ulubione np. słodki twarożek/ jogurt/
owoce pokrojone w plasterki.

Wartości odżywcze:
775 kcal
Białko: 18%
Tłuszcz: 42%
Węglowodany: 40%
Posiłek odpowiedni dla: wegetarian, osób aktywnych, będących na diecie
bezglutenowej, bezlaktozowej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *